De vijanden van vrijheid zijn veilig bij links

Volgens de peilingen kan DENK zijn aantal zetels in de Tweede Kamer meer dan verdubbelen van drie naar zeven. De invloed van ‘immigrantenpartijen’, die net als DENK vaak niet primair de belangen van Nederland of de Nederlandse bevolking dienen, kan nog wel verder gaan toenemen. Hun doelgroep bevat van oudsher veel mensen die uit principe helemaal niet willen deelnemen aan de democratie. Zij zullen echter steeds meer gaan inzien dat ze het systeem veel effectiever van binnenuit kunnen bevechten. Ons systeem leent zich daar uitstekend voor, aangezien het centrale idee van vrijheid weerloos is, tenzij het in bescherming genomen wordt tegen vijandigen, die zich op hun beurt juist weer beroepen op dezelfde vrijheden die zij trachten te ondermijnen.

Vrijheid kan alleen bestaan als ze wordt beschermd, maar ze maakt geen schijn van kans in onze zelfdestructieve cultuur, door het linkse establishment zodanig mainstream gemaakt dat ieder weerwoord met geweld en verdachtmakingen het zwijgen wordt opgelegd, zonder ooit maar aan een inhoudelijke discussie te beginnen. Links beschermt de vrijheden van de vijanden van het westen, zodat zij de vrijheden van het westen van binnen kunnen uithollen – ‘want anders hebben de vijanden van de vrijheid gewonnen’, heet het. Een nobel idee, alleen erg naïef.

Een groter probleem is de hypocrisie die zichtbaar wordt als iemand zich tegen dat narratief verzet. Als iemand oppert dat het wellicht goed is om culturen, individuën en organisaties die vanaf buitenaf naar hier kwamen aan enkele fundamentele, ononderhandelbare principes te houden, heeft links er ineens geen enkele moeite mee diegene alle vrijheden te ontnemen. Het begon met de vrijheid van vergadering en de vrijheid van meningsuiting (al zeker 30 jaar geleden), maar inmiddels worden vreedzame activisten al van hogescholen en universiteiten geweerd om hun “wrongthink” (in België worden activisten van Schild & Vrienden van universiteit en hogeschool geweerd na een bijzonder manipulatieve reportage van de VRT), kunnen zij bankdiensten geweigerd zien worden (PayPal weigert Alex Jones en InfoWars nog te bedienen) en ook het recht om als onschuldig beschouwd te worden totdat schuld bewezen is, is geen vanzelfsprekendheid meer (Brett Kavanaugh wordt door de Democraten in de positie gebrach dat hij zelf zijn onschuld moet bewijzen in plaats van de beschuldiger haar klacht te laten onderbouwen).

Als het doelwit rechts is, is het kennelijk geen probleem om de vrijheid tot in haar kern aan te tasten teneinde haar (zogenaamd) tegen zichzelf te beschermen.

Rechts moest maar zijn eigen social media platformen opzetten, verklaarde het establishment nadat het ‘Big Tech’ volledig ingekapseld had, en die uitdaging onmogelijk leek. Inmiddels worden de meest succesvolle uitdagers op de meeste plakken geweerd en continu aangevallen. Moet rechts dan maar zijn eigen internet gaan opzetten? Als dat al kon zou ook daarmee de kous uiteraard niet af zijn. Nu moeten er ook maar eigen, rechtse universiteiten gesticht worden, zeker? En hoe gaat het over vijf jaar, tien jaar? Wordt ons gas en licht afgesloten als we ons laatdunkend uitlaten over het multiculturalisme? Een overdrijving met veel gevoel voor drama, dacht ik de eerste keer dat ik die suggestie hoorde. Maar veel van wat vijf jaar geleden nog als hyperbolische onzin klonk, wordt inmiddels waarheid.

Zo zaagt men verder aan de stoelpoten van de vrijheid. Aan de zagers mogen we niets doen, ‘want dat is óók vrijheid’. Totdat de westerse beschaving ten onder gaat, en zij de vrijheid meeneemt in haar val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *